Gezondheid & Sport
naar overzicht

Bewegen is gezond. Sportactiviteiten moeten bereikbaar en betaalbaar zijn voor de inwoners van Leeuwarden. Sportverenigingen en wijkbewoners voeren zelf activiteiten die ervoor zorgen dat inwoners sporten, bewegen en gezond blijven. Aandacht voor de leefsituatie en het maken van gezonde keuzes is bij een krappe portemonnee niet altijd vanzelfsprekend. Hieronder initiatieven en partners die zich hiervoor inzetten.

Speelgoedbank Friesland De Speelgoedkast

Speelgoedbank Friesland De Speelgoedkast

Veel mensen moeten rondkomen van een klein budget, leven rond de armoedegrens; huisvesting, voldoende eten en kleding hebben prioriteit. Geld om speelgoed aan te schaffen voor de kinderen is er niet. Voor deze kinderen is een cadeau met hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Om die reden willen wij deze kinderen helpen en hun leven een beetje leuker maken! Wij zamelen goed en herbruikbaar speelgoed in (geen knuffels) en geven het door aan gezinnen die van weinig geld rond moeten komen.

bv SPORT

bv SPORT

Mensen die rond moeten komen van een minimum inkomen zijn eerder geneigd sporten en gezond(er) eten opzij te zetten, terwijl dit vaak niet nodig is. Er zijn verschillende instanties die hierbij ondersteuning bieden. Zo richt bv SPORT zich, naast onderhoud van sportaccommodaties, ook op sportstimulering en het inbrengen van een gezonde leefstijl.

Kalverdijkje 78
8924 JJ Leeuwarden
058-2677955
info@bvsport.nl
www.bvsport.nl bezoek website